Oväntade smakkombinationer med choklad

Oavsett om det rör sig om en knäckepizza från Wasa eller om den finaste chokladen så är olika smakkombinationer alltid roligt att upptäcka. Visste du till exempel att choklad och blomkål smälter samman som handen i handsken, eller att det finns en kombination av pizza och choklad – den så kallade chokladbollspizzan? Även om du kan känna dig skeptisk till olika mixar så kan det vara kul att läsa om dem.

Efterrättspizzor

Är du kanske extra knäsvag för svenska Wasa men älskar pizzor på samma gång? Då kan du pröva på deras läckra knäckepizza som är ett riktigt gott mellanmål. Men för dig som dessutom är särskilt förtjust i choklad kan vi rekommendera att du testar de senaste efterrättspizzorna som inte sällan är sprängfyllda med choklad. En efterrättspizza är en pizza med vanlig pizzadeg men som har olika söta saker som dekoration ovanpå, gärna bär med riven och smält choklad ovanpå som topping. Det finns olika varianter du kan göra av efterrättspizzor och du kan även variera olika storlekar så att det mer liknar små tarteletter snarare än en stor pizza. Ungefär som en liten knäckepizza från Wasa kan fungera som mellanmål snarare än en stor middagspizza.

Chokladens bästa smakkompisar

Ananas och kastanj är några av chokladens bästa vänner men det kanske inte kom som någon större överraskning för chokladfans. Men – hur ställer du dig till exempel till bacon och choklad, anis och choklad eller kanske avokado och choklad? Hur i hela fridens namn kan man kombinera bacon och choklad kanske du tänker? Jo, faktiskt är det tydligen två smaker som gifter sig mycket väl enligt många receptsidor. Bland annat kan du numera njuta av baconkladdkaka eller baconcookies. Snacka om att du får i dig både protein och magnesium om du kör på den här kombinationen! Vill du göra det extra gott ska du dessutom strö över lite kardemumma över chokladbaconen. Har vi förresten nämnt att det ska vara mörk choklad till bacon?

Popcorn och choklad

Okej, kanske inte en helt oväntad kombination men popcorn och choklad tillsammans är faktiskt himmelskt gott. Det krispiga i popcornen och den lilla sältan som de har när de är klara gifter sig alldeles utomordentligt med den mörka chokladen. Du skulle även kunna testa mjölkchoklad men det är inte säkert att du tycker det är lika gott.

Tomater och choklad

Gillar du soltorkade tomater? Då kanske du gillar chokladdoppade tomater också. Tomater och choklad går hem i smakväg, speciellt om det handlar om små söta körsbärstomater. Du kan till exempel göra små enkla snacks med körsbärstomater som har strimlor av choklad över sig. Gott att lägga vid ostbrickan och ta en smakbit under aperitifen. Kombinera med lite ädelost så har du pricken över i:et.

Tänk på att choklad och rödvin är en stor hit så köp hem lite gott vin att dricka till din chokladexplosion.

Related Posts

_