Choklad och kaffe passar alla tillfällen

Choklad och kaffe har en mycket spännande och fängslande historia som sträcker sig längre tillbaka än man kan tro. Sedan urminnes tider har människan njutit av denna kombination. Choklad som smälter när vi först bryter av en liten bit och sedan tar en mun av vårt perfekt bryggda kaffe. Oslagbart.

De mesoamerikanska folkgrupperna var de som först började göra choklad och det är något som vi är mycket tacksamma för idag. Vad vore världen utan denna källa till njutning? Ordet choklad kommer från ordet chocolātl, som kommer från språket klassisk nahuatliska. I Europa var det först på 1500-talet som choklad blev tillgängligt.

Kaffe å andra sidan har en historia som är mer dunkel. Man vet faktiskt inte riktigt var det kom ifrån, men det florerar ett antal legender så klart. Många tecken tyder på att det hela började i Etiopien. Men eftersom denna text inte är spekulativ lämnar vi detta mysterium orört. Kanske kommer sanningen en vacker dag att uppdagas? Det återstår att se.

Vare sig det är till den romantiska dejten eller på studentskivan kommer choklad- och kaffeparet att göra succé. Ingen kan motstå dess frestelse och förföriska smak. Rent visuellt är de båda ofta en härlig upplevelse i sig. En snyggt presenterad cappuccino och chokladbit med nittioprocentig kakaohalt finns det nog ingen som inte njuter av, såvida de inte är allergiska förstås. Hundar sägs inte heller tåla choklad, då alltför stora mängder utgör ett dödligt gift.

Choklad och kaffe passar förstås också utmärkt att bjuda på under affärsmötet. Det piggar upp och folk blir glada. Om du dessutom använt dig av Kontorshotell Stockholm när du ordnat kontorsplats kommer stämningen även att höjas av fina, fräscha och välutrustade lokaler. Kunderna kommer garanterat att trivas och minnas mötet som ett mycket lyckat sådant.

En viktig sak att tänka på är vilken typ av kaffe man väljer att servera. Det optimala är att låta gästerna eller kunderna välja mellan olika alternativ. Det är förvånansvärt många i Sverige som väljer hederligt gammalt bryggkaffe framför italienska alternativ såsom americano, cappuccino, cafe latte eller till exempel macchiato. Kanske ger det dem en känsla av hemtrevnad och trygghet eller så föredrar de bara den klassiskt svenska smaken. Oavsett vilket är det en klok investering att köpa en rejäl kaffemaskin till kontoret. Dessa finns i olika stilar och prisklasser. Ju dyrare desto bättre är vanligtvis sant i detta fall. Borstat stål är aldrig fel och inger en känsla av lyx och kvalitet. Undvik gärna mer plastiga varianter då dessa inte bara ger ett billigt intryck utan även i regel inte håller lika länge som sina dyrare motsvarigheter. Den initiala kostnaden blir troligen högre, men på sikt kommer det troligen att betala sig självt.

Related Posts

_