Välj rätt fika till studentfirandet

I skrivande stund är det inte särskilt länge kvar till studenten. Med studenten kommer en hel del firande för släkt och vänner och i den här delen får du veta allt om vad du kan tänka på när du ska välja vilket fika som ska serveras vid studentmottagningen.

Tårta

Det är vanligt att man bjuder på tårta när man firar något. Ett av dessa tillfällen är vid studenten. Du kan välja att baka din studenttårta själv, men du kan också beställa en studenttårta från ditt lokala konditori eller från ett företag som tar beställningar på nätet. När du ska välja smaker till tårtan kan det vara en rolig grej att välja utifrån de smaker som studenten själv gillar. Om din student älskar choklad kan det vara en bra idé att baka, eller beställa en tårta som smakar choklad. Du kan också välja att göra tårtan extra speciell genom att beställa en tårta med ett foto på studenten. Tårtor är bra att servera på en studentmottagning eftersom att den räcker till många.

Bakverk

Förutom att ni kan välja att bjuda på tårta på studentmottagningen kan det även vara trevligt att bjuda på annat fika i form av olika kakor och bakverk. En bra sak med bakverk är att ni kan anpassa dem efter gästerna. Om några av gästerna är veganer kan ni bjuda på några bakverk som är veganska. Om några av gästerna älskar kaffe kan det vara kul att bjuda på bakverk med smak av kaffe. Det som är viktigt att tänka på när det kommer till bakverk är att det ska finnas något för alla.

Efterrätter

Tårtan funkar bra som efterrätt. Men om ni känner att ni vill bjuda på något annat till dessert finns det många goda desserter att välja bland. Choklad är något som de allra flesta gillar. Då kan ni till exempel bjuda gästerna på en chokladmousse med färska jordgubbar, en kladdkaka eller en härlig pannacotta. En annan sak som uppskattas av de allra flesta är glass. På studenten kan det vara varmt och då passar det bra att bjuda på svalkande glass. Ni kan välja att köpa glass, eller göra eran egen. För att få glassen att kännas mer lyxig kan ni servera den med olika bär och såser.

Dryck

Sist men inte minst har vi drycker. En obligatorisk dryck till fikat är kaffet. Även om ni själva inte dricker kaffe så gör garanterat några av era gäster det. Andra drycker ni kan erbjuda utöver kaffet är läsk och olika sorters alkohol. Är det varmt ute är det trevligt att ha isbitar i drycken.

Related Posts

_